Press Release (FR/NL/EN) - World First attempt - Crossing the French Alps unsupported

Jul 17, 2023 5:26 am

image


EN: See on my blog : https://www.louis-philippe-loncke.com/2023/07/gta-grande-traversee-des-alpes.html


EN: Voir sur mon blog: https://www.louis-philippe-loncke.com/2023/07/gta-grande-traversee-des-alpes.html


NL: Het doel van deze expeditie is om nog een FKT-record op de GTA (Grande Traversée des Alpes) zonder ondersteuning (assistentie) te halen, wat een wereldprimeur is. Het lijkt erg op de HRP expeditie van 2020 maar dan korter en minder stijgingen/dalingen. Ook de GTA is het alpiene deel van de GR5. Ik heb ervoor gekozen om meer te "klimmen" en van zuid naar noord te gaan en te eindigen bij het meer van Genève (Lac Léman).


Ik plan +-25 dagen met +18 kg eten en een totaalgewicht van +32 kg. Dit is eigenlijk vrij licht voor mij en het plan is om snel te gaan want 25 dagen voor +614km en +-30.000m is een snelle schatting. Een bron die ik heb meet elke 4 seconden 1 punt en heeft 627 km, 39 633m D+ , 39 333m D-.

Sébastien Raichon heeft 623 km en 34200m gemeten. De enige waarheid is van Nice naar Thonon-Les-Bains zonder binnenwegen via de GR5.


De regels zijn altijd hetzelfde en eenvoudig:

  • Ik heb al het benodigde voedsel bij me vanaf de start. Ik mag bessen, water... halen uit natuurlijke bronnen of openbare fonteinen. (Openbare fonteinen zijn toegestaan als onderdeel van de GR5, ook altijd een rivier in de buurt)
  • Alleen slapen in de tent (of grot), geen hutten, geen huis van iemand.
  • Volg strikt de GR5
  • Geen hulp van buitenaf om dingen te dragen, materiaal te kopen of te vervangen verboden. Als ik materiaal breek, repareer ik het met wat ik bij me heb.Comments