Cara Hasilkan Puluhan Product Baru Dari SATU Skill Sama

Oct 21, 2024 2:00 am

For the past 7 years, saya dah buat puluhan offers. In fact, boleh kata dalam sebulan, saya akan try 1-3 new ones. Sampaikan ada yang cakap:


Laju betul tuan keluarkan offer baru eh?

Yes kalau bandingkan dengan dulu, memang sekarang lebih laju - each time saya buat tawaran baru pun, akan ambil masa 24 jam at most untuk saya fikirkan.


Dan setiap tawaran baru itu, jarang sekali tak akan ada orang beli atau dapatkan. In fact 2 minggu lepas saya ada lancarkan offer baru, Done-For-You Ebook & Funnel Creation. Dalam 2 minggu itu:


• 6 new clients

• RM3,000 generated


Today, I'm sharing my secret and saya nak tunjukkan macam mana awak boleh hasilkan puluhan offers dari skill sama tanpa perlu luangkan lebih banyak masa.


Tapi sebelum itu, kita nak fahamkan dulu kenapa kita nak buat lagi banyak produk?


The secret to making MORE money

A few years back masa saya baru mula belajar dari orang-orang luar negara, saya nampak depa kerap betul buat offers dan products baru. Boleh kata every month atau every few months, ada saja benda baru.


Of course setiap new thing itu masih lagi based on skill sama - masa itu saya tak faham apa objective depa sebenarnya. Satu hari saya terbaca satu quote:


The only way for us to make more money is to put out more offers to the world

Masa itulah timbulnya 'aha moment' untuk saya. Bila fikir balik, kita cuma akan beli something bila kita sedar kewujudan benda itu dan apa it can do for us.


For instance masa saya tulis email ini, saya baru beli satu action deck dari kawan saya Aqif Azizan. Dalam actdeck itu, dia share case study closing client $150K menggunakan slides.


Saya dapat tau pasal actdeck bila dia buat posting dekat Facebook. Kalau dia tak post, I wouldn't have any clue benda itu wujud - saya tak akan tau adanya another solution kepada problem saya tengah ada.


image


Dari Facebook Aqif Azizan


Sekarang awak patut dah jelas kenapa kita kena put out more offers atau products kita dekat dunia. Now let's go into how to do it:


Creating more offers from the same skill

This is WAAAYYY easier dari apa yang awak sangkakan. For years saya hasilkan new stuff dengan kaedah yang tunggang terbalik dan requires countless hours.


Tapi bila saya dapat perfectkan satu formula ini, everything changed for me. By now, saya yakin awak dah pernah dengar formula ini: The A-to-B Journey.


This formula is super powerful, sampaikan ada kawan saya dapat hasilkan SOP untuk company dia - kalau tanya saya memang tak intended untuk that purpose tapi hey if it works, it works.


Dalam formula ini, awak kena tahu 3 benda:


A: Apa masalah klien tengah ada

B: Apa hasil yang klien idamkan

'to': Apa langkah nak hilangkan masalah dan dapatkan hasil


Kita buat satu contoh untuk skill web design dan target audience ialah solopreneurs:


A: Website yang tak convert visitors kepada buyers

B: Lebih banyak buyers atau clients

'to':

• Implement CRO strategies

• High quality & relevant content

• Build effective sales funnels

• Clear & engaging CTA

• Positive customer experience


Lo and behold, awak dah ada satu framework yang awak boleh gunakan untuk hasilkan puluhan tawaran dan produk baru.


How it works ialah:


Hasilkan deliverables berbeza

Dari satu framework yang sama ini, awak boleh hasilkan ebook, course, coaching program, webinar/workshop dan membership site.


Yes, tak tukar apa-apa pun cuma tukar cara orang hadam atau lalui. Ada orang yang jenis suka baca, akan beli ebook. Ada yang suka tengok video, akan beli course.


Satu part = satu produk baru

Kalau kita contoh framework tadi, awak ada 5 steps betul? Setiap satu step itu boleh jadi a product on its own.


Awak boleh buat satu ebook cerita pasal CRO strategies, and then ada course cerita pasal effective sales funnels, and then awak nak buat workshop pasal customer experience - memang banyak weh!


Gabungkan pulak dengan kaedah deliverables berbeza tadi, memang boleh kata akan ada belungguk lah.


Combine to conquer

Another way awak boleh buat ialah gabungkan a few pieces dari framework sama tadi dan create new offers from that.


Contoh awak gabungkan CRO, content & sales funnel - buatlah satu 3-day workshop untuk sharekan tiga benda itu saja.


Now you have something yang awak boleh buat secara berkala. Sebulan sekali ka atau 3 bulan sekali ka boleh on balik offer ini.


Summary & Final Notice

Untuk summarykan email hari ini, awak cuma perlu create a framework based on skill awak dan awak akan dapat hasilkan banyak gila tawaran baru. Nak hasilkan framework itu, awak boleh gunakan A-to-B Journey.


One day saya nak tukaq nama formula itu, rasa macam tak best sebenarnya. Kalau ada idea boleh habaq mai nah. And kalau awak nak saya bantu guide awak untuk hasilkan your very own framework, awak boleh dapatkan 1-to-1 coaching session dengan saya.


90 minute session + 30 days monitoring = RM497

And sekarang, saya dah mula terima untuk kaedah pembayaran SPayLater! Awak boleh pilih untuk 3 bulan sampailah 12 bulan. Saya akan dapat the full amount dan awak akan dapat option bayaran bulanan - win-win lah kan?


Awak boleh scroll dekat bawah akan ada link dekat situ. Apa-apa pun see you next week!






Sekian,


Paeh 'the offer creator' Brian





YouTube Saya: Setiap minggu saya akan upload video baru untuk sharekan secara percuma macam mana awak boleh mula buat duit plus knowledge dan input yang saya dah belajar dalam masa 7 tahun.


Panduan Sell Your Ebook: Panduan step-by-step cara untuk tulis, lancar dan jual ebook awak sendiri dan buat RM1,000 pertama dalam masa 30 hari akan datang berdasarkan apa saja skill yang awak ada.


Next Level Circle: My private & exclusive membership program yang mana saya berikan penuh tumpuan untuk bantu mereka berikan impak dan buat duit. Cuma RM27/bulan dan boleh cancel anytime.


Private Coaching Program: 90 minute session plus 30 days monitoring untuk saya bantu awak hasilkan offer & funnel awak berdasarkan apa saja skill awak ada untuk awak mula buat RM5,000/bulan

Comments