Moj poslovni Cilj za 2021. i kako ─çu ga ostvariti! ­č嬭čĆ╝

Feb 18, 2021 10:32 am

Zdravo ­čĄę


CILJEVI... Re─Ź koja opisuje mesto gde ┼żelimo da budemo.


Prva stvar sa kojom sam po─Źela da se kre─çem ka ostvarivanju svojih ideja je da odvojim dovoljno vremena i zapi┼íem svoje ciljeve. Vremenom sam ih pode┼íavala, u smislu da kada ostvarim zadat cilj i nisam ispunjena onako kako sam mislila da ho─çu, napravim pretres ciljeva, i pobolj┼íam ih, napi┼íem specifi─Źnije ┼íta je to ┼íto stvarno ┼żelim da postignem, i tek onda idem dalje.


Zato je moj 1. savet uvek, obavezno zapi┼íi svoje ciljeve jer bez toga to o ─Źemu razmi┼ílja┼í je samo dobra ideja, ┼íto nije dovoljno za se ona i realizuje.


ZAPISIVANJE CILJEVA je najmo─çnija tehnika od svih tehnika za postizanje uspeha.

Ova tehnika deluje kao neka magija koja privla─Źi sve ono ┼íto ┼żelimo, pa je ─Źesto nazivaju i dinamitom koji pretvara ┼żelje u stvarnost.

Nije uvek lako doneti odluku o cilju i zbog toga veliki broj ljudi, koji i zna za va┼żnost pisanja ciljeva, ipak to ne sprovede u delo.


Pri postavljenju novih ciljeva, veliku energiju dobijam kada se okrenem u nazad i pogledam svoja dosadašnja postignuća, sve svoje dosada ispunjene ciljeve.


Volim taj ose─çej! Energija se podi┼że, samopouzdanje raste i ose─çam se tako mo─çno i sposobno da ostvarim sve ono ┼íto moje srce ┼żeli!


I zato, sada kada sam postavila svoj glavni poslovni cilj za 2021. okrenu─çu se u nazad i pogledati dosada┼ínja postignu─ça, koja su isto kao i cilj za 2021. nekada bila samo zapisana, na po─Źetku svake godine, kao moji glavni CILJEVI.


  • 2014. godina- Nakon u┼żeg izbora iz godine 2013. Udru┼żenja poslovnih ┼żena- nisam odabrana za ┼Żenu Zmaja ;)... tada sam se povukla iz posla u Srbiji, jer sam po┼żelela da pro┼íirim porodicu, iselim se iz Srbije i po─Źnem da radim kao konsultant. 
  • ─îitanjem kolumni u biznisu i Ekonometru - mo┼żete razumeti da sam sada u Italiji. Da sam porodicu pro┼íirila i po─Źela da radim kao konsultant, sa ┼żenama, 99%.
  • Moj integrativni pristup sagledavanja biznisa je doprineo i onima koji po─Źinju, ali i onima koji treba da podignu svoj biznis na vi┼íi nivo. To je su┼ítina mog poslovnog konsaltinga. 
  • 2015-2017. - Trudno─ça, maj─Źinstvo, u─Źenje novih ve┼ítina
  • 2017. godina- Zavr┼íila sam, tokom porodiljskog - specijalisti─Źke studije biznisa u Srbiji, jer sam bila znati┼żeljna ┼íta ka┼że ┼íkola. I naravno, teorija je jedno, praksa drugo. To je moj glavni utusak, zato je moj konsultantski rada moj fokus. 
  • Dobila sam 2017 nagradu koja ─Źeka investitora...- Evo ovde YT
  • 2018. godina- Napisala sam knjigu - SLATKO PREDUZTENI┼áTVO - koja nije objavljena iz tehni─Źkih razloga, ali sada razmi┼íljam da je pretvorim u kurs - no malo sam usporila obzirom na veoma izazovnu finansijsku situaciju u Srbiji, a moj kurs je namenjen ┼żenama u svetu slatki┼ía, koje jo┼í neko vreme ne─çe imati sredstva da pokrenu svoj biznis...
  • 2019. godina- Kreirala sam ebook program - optimizacije vremena izme─Ĺu poslovnih i li─Źnih obaveza - zanimljive poslovnim ┼żenama, da ne bi do┼íle do burnouta
  • 2020 godina- Pokrenula sam online kurs preduzetni┼ítva koji traje 6 nedelja

Za Upwork Balkan - sam dr┼żala predavanje na temu integrativnog biznisa, jer freelanceri nemaju svest ┼íta jedan biznis zaista jeste. A sa covidom su mnogi postali freelanceri. 


Dok ovo pi┼íem anga┼żovana sam i u Originalovoj ┼íkoli preduzetni┼ítva gde dr┼żim edukaciju na temu integrativni biznis i soft skills, imam 35 polaznika, preduzetnici do 2 godine rada. Ina─Źe ovo je tre─Źi put da me Orginal i Fondacija Novak Djokovi─ç anga┼żuju na takve teme.


Moj glavni Cilj i fokus za 2021. je da svima koji ┼żele da izvoze iz Srbije, pomognem pru┼żanjem konsultantskih usluga na temu marketinga i prodaje za Italiju. Otvaranje predstavni┼ítva, tro┼íkovi radnika i sve ┼íto uz to ide je velika investicija, posebno sada kada NEMA sajmova, putovanja ─çe biti ote┼żana, a sastanci ovde vrlo ograni─Źeni... skoro nemogu─çi... Uz pravilan internet marketing i prodajne funnel aktivnosti, sajt i moje prisustvo na lokalnom tr┼żi┼ítu, kao prvi kontakt za njihove klijente, tro┼íkove poslovanja i proboja na strano tr┼żi┼íte umanjuje skoro za 80%.


Potrebno nam je malo snage za velike stvari, ali nam je potrebna ogromna snaga da se odlu─Źimo za te stvari, a formulisanje ciljeva je ba┼í ta odluka koja se odnosi na ceo na┼í ┼żivot.


Zato ne odla┼żi, po─Źni sa postavljanjem svog glavnog poslovnog cilja za 2021. danas, posveti mu se, prvo tako ┼íto ─çe┼í taksativno napisati sve akcione korake koji su potrebni za postizanje cilja. Ukoliko se zaglavi┼í, slobodno zaka┼żi besplatnu konsultaciju OVDE, a mo┼że┼í odmah da pogleda┼í i MINI ┼áKOLA PREDUZETNI┼áTVA sa kojom sam pomogla mnogim ┼żenama da danas imaju uspe┼íne biznise.


Sre─çno danas,

Marina


PS.

Do kraja februara, ta─Źnije, jo┼í 11. dana MINI ┼áKOLU PREDUZETNI┼áTVA mo┼że┼í da upi┼íe┼í po popularnoj ceni - 50% od cene sa kojom radim od 1. marta!


Comments