Zazvuči kao Francuz!


Koliko godina učiš francuski i toliko ga voliš, a još uvek ti je veoma teško da razumeš maternje govornike i imaš tremu da progovoriš pošto nikad nisi siguran/a kako se tačno šta izgovara, kad se šta vezuje, a kad ne, koji član, predlog ili koje vreme kad da upotrebiš, itd.


Svi mi patimo od perfekcionizma kada učimo nešto novo, a francuski je zaista specifično težak da bismo očekivali od sebe da nam samo pasivno učenje 4 godine u školi omogući da vladamo njime. Potrebno je puno vežbe i posvećenosti da bi se do tog rezultata došlo. I na prvom mestu ljubavi koja je najveća motivacija!


Francuski pravopis, uprkos svojoj složenosti, poštuje određena pravila koja kada poznajemo možemo izuzetno savladati izgovor reči i njihovo međusobno vezivanje.
Ako želis da vidiš na kom nivou je tvoje čitanje i izgovor francuskog, a sramota te je da na grupnim časovima pred drugim ljudima probaš, želim da te svojim iskrenim profesionalnim savetom nasamo podržim u onome čime dobro vladaš, ali i, tamo gde je potrebno, da skrenem pažnju na nešto na čemu bi trebalo još poraditi u izgovoru određenih glasova, na neke gramatičke promene koje menjaju izgovor reči ili na neka vezivanja na koja možda ranije nisi obraćao/la pažnju.


Želim da se zauvek oslobodiš nesigurnosti u svoj izgovor francuskog!


Prijavi se i dobićeš mejlom kratak tekst koji ćeš imati vremena da navežbaš, snimiš svoje čitanje pa mi pošalješ snimak, a ja ću ti u najskorijem vremenskom roku poslati svoje profesionalno mišljenje o tome šta je u tvom izgovoru dobro, a naravno i poneki savet na šta bi još trebalo da obratiš pažnju, ako za tim postoji potreba.


Hvala ti mnogo na pruženom poverenju!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.